در هشتسالگی در کلاسهای شاهنامهخوانی «خانه کودک و شاهنامه» شرکت میکند. بعد از چندبار حضور در این جلسات استعدادش را در شاهنامهخوانی نشان میدهد و این استعداد با علاقه و عشق به فردوسی و کتاب گرانسنگش شاهنامه عجین میشود. کیانا رهنورد متولد سال1388 در بولوار موسوی قوچانی و محله حضرت عبدالمطلب است.
کیانا رهنورد بعد از اتمام جلسات دوره شاهنامهخوانی در هشتسالگی برای اولینبار در جشنواره شاهنامهخوانی بانوان انجمن سیاووش مشهد شرکت میکند. با وجود استرس زیادی که دارد رتبه برتر این جشنواره را به دست میآورد. کیانا میگوید: چون تا آن لحظه روی صحنه نرفته بودم و اجرایی نداشتم استرس تمام وجودم را فراگرفته بود اما توانستم بر خودم مسلط شوم و با اجرای بخشی از نقالی سیاووشخوانی رتبه برتر مسابقات را کسب و مورد تشویق داوران قرار گیرم.
بعد از آن، سال بعد در مسابقات شاهنامهخوانی شهرداری مشهد شرکت و مقام سوم نقالی را کسب کردم. برگزیده بخش نقالی نوجوانان در همایش ملی بزرگداشت فردوسی در شهر بهبهان هستم. همچنین رتبه چهارم کشوری در دومین جشنواره علمیپژوهشی پژوهشسراهای کشور در سال1399در رشته ادبیات (گرایش شاهنامهخوانی) را کسب کردم. یک دوره نیز دبیر هیئت داوران مسابقات شاهنامهخوانی نوجوانان بودم که در استان تهران برگزار شد.
او به مناسبت مراسم بزرگداشت فردوسی اجراهای متعددی را در خردسرای فردوسی و فرهنگسراهای مختلف مشهد داشته است: «بهترین اجرایم را در خردسرای فردوسی در حضور استادان بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد همچون دکتر محمد جعفر یاحقی، دکتر علیرضا قیامتی و پیشکسوتان شاهنامهخوانی و شاهنامهپژوهی کشور انجام دادم.
بهترین اجرایم را در خردسرای فردوسی در حضور استادان بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد انجام دادم
در پایان این مراسم نیز مورد تقدیر دکتر علیرضا قیامتی، استاد ادبیات و پژوهشگر خردسرای فردوسی، قرار گرفتم. اجرای نقالی برای اعضای شورای شهر مشهد در محل شورای شهر مشهد نیز یکی از اجراهای فراموشنشدنی و به یاد ماندنی من است.»
کیانا در کنار نقالی و شاهنامهخوانی در خواندن دیگر شاهکارهای ادبی مثل گلستان، مثنوی و دیوان حافظ نیز مهارت زیادی دارد و تاکنون جوایز متعددی را در خواندن اشعار و کتابهای بزرگان ادب فارسی کسب کرده است.
خودش میگوید: کمکم در کنار شاهنامهخوانی به خواندن دیگر کتابها و شاهکارهای ادبی زبان فارسی علاقه پیدا کردم و کارم را با خواندن کتاب گلستان سعدی، مثنوی مولوی و دیوان حافظ شیرازی شروع کردم. در دوران کرونا کتابها را در خانه میخواندم و هر زمان در تلفظ کلمات با مشکلی روبهرو میشدم بهطور حضوری یا در فضای مجازی اشکالاتم را از استادان ادبیات میپرسیدم.
او در این مسیر حتی به حفظ اشعار شاعران پرداخته و امروز تمامی رباعیات خیام را حفظ کرده است. مقام اول کشوری خواندن گلستان سعدی که در شیراز برگزار شد و مقام اول حافظخوانی استان و مقام اول مثنویخوانی استان از دیگر افتخارات او درعرصه ادبیات است. علاوهبراینها، در دروان کرونا او به همراه استاد سیاوش باقریان، (شاهنامهخوان ) گروه شاهنامهخوانی واسپوهران(برگزیدگان) شاخه توس را در فضای مجازی تشکیل دادند